Veselā tautā vesels gars

Šogad piedāvājām mazliet citādāku skatījumu uz 18. novembra sagaidīšanu. Mūsu zemes spēks un cilvēku darbs ir tas, kas ļauj izaudzēt dārzeņus un augļus, kuri ikdienā sniedz veselīgu enerģiju ikvienam no mums. Lielajiem palīdz radīt un strādāt, mazajiem augt un mācīties. Tā ir mīlestība pret Latviju un rūpes par tās nākotni reālā darbībā.

Šajā miniseriālā stāstām par Latvijas zemkopjiem un dārzkopjiem, no kuriem iepērkam produkciju, kas nonāk uz galdiem skolu un bērnudārzu ēdnīcās un pusdienu restorānos Daily. Pirmajā sērijā viesojamies pie Lienas Mucenieces Kaibalā.

Otrā sērija mūs ved uz Kurzemes austrumiem – uz zemnieku saimniecību “Eglāji” Raudā.

Nākamajā sērijā dodamies ciemos uz Zemgali – zemnieku saimniecību “Dārzi” Krimūnu pagastā.

Nākamais Latvijas vēsturiskais novads, kurā apraugām, kā zemkopjiem sokas darbi, ir Sēlija. Ceturtajā sērijā viesojamies kooperatīvajā sabiedrībā “Poceri” Lonē, Saukas pagastā.

“Lejas Suces” Cēsu novada Nītaures pagastā ir saimniecība, kurā aug viss. Vai gandrīz viss. Jebkurā gadījumā šeit netrūkst, ko aplūkot un ko nogaršot. Par to arī stāstām mūsu miniseriāla piektajā sērijā.

Mūsu seriālā nākamā pieturvieta ir zemnieku saimniecība “Pīlādži” Siguldas pagastā. Ja redzat Latvijas ābolus Vidzemes skolu ēdnīcās, tad liela ir iespēja, ka tie ir nākuši tieši no “Pīlādžu” plašajiem dārziem.

Zemnieku saimniecība “Mucenieki” Kurzemē, Jaunlutriņu pagastā audzē augļus, ogas, koku un krūmu stādus, bet šoruden viņi izmēģina kaut ko pilnīgi jaunu – piedalās mūsu miniseriālā.

Tukuma novads un Tumes pagasta zemnieku saimniecība “Auseklītis” noslēdz šīs vasaras un šī rudens ceļojumu pa dārzeņu un augļu audzētāju saimniecībām Latvijā. Šie zemkopji pārstāv pavisam nelielu daļiņu no mūsu sadarbības partneriem, kopā ar kuriem nogādājam Latvijas lauku un dārzu dārgumus līdz jūsu pusdienu šķīvim. Paldies visiem, kas sekoja līdzi mūsu odisejai!

Sezonas noslēgumā vienmēr ir vieta bonusam – balvai tiem skatītājiem, kas sekojuši mums vairāku mēnešu garumā. Turklāt kādam! Ekstra sērijā ciemojamies leģendārajās Mārupes siltumnīcās, lai uzzinātu gurķu, tomātu un salātu audzēšanas noslēpumus. Daudz kas no redzētā bija jaunums arī mums pašiem… Lai gurķis kraukšķ!